Λεβητοστάσιο

Η λειτουργία της θέρμανσης στοιχίζει αρκετά σε χρήμα, γκρίνιες, σκοτούρες και βέβαια σε ρύπανση της ατμόσφαιρας
Απάντηση
HaVai
Administrator
Δημοσιεύσεις: 879
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 16, 2005 3:22 am
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Λεβητοστάσιο

Δημοσίευση από HaVai »

ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟ
Είναι ένας χώρος, συνήθως στο υπόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις θέρμανσης του νερού. Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι βασικά ο λέβητας (καζάνι), όπου ζεσταίνεται το νερό, που έρχεται από τα σώματα και ο καυστήρας που δίνει την απαραίτητη φωτιά, χρησιμοποιώντας σαν καύσιμη ύλη το πετρέλαιο. Ακόμα, υπάρχει ο καπναγωγός, που οδηγεί τα καυσαέρια της καύσης από το λέβητα μέχρι τη βάση της καμινάδας και βέβαια οι σωληνώσεις του ζεστού και κρύου νερού, που συνδέονται με το λέβητα και με το δοχείο διαστολής, που βρίσκεται μέσα στο λεβητοστάσιο ή πάνω στην ταράτσα.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για το λεβητοστάσιο
* Ο χώρος του λεβητοστασίου πρέπει να πληρεί τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.), να διαθέτει επαρκή αερισμό και γενικότερα να παραμένει καθαρός, να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σ' αυτόν και να μην χρησιμοποιείται για την αποθήκευση αντικειμένων και κυρίως εύφλεκτων υλικών.
* Το λεβητοστάσιο πρέπει να είναι μονίμως εφοδιασμένο με τους κατάλληλους πυροσβεστήρες, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

levitostasia
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Παρ Οκτ 24, 2008 11:37 pm

Λεβητοστάσια - Γενικά

Δημοσίευση από levitostasia »

http://levitostasia.net

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέρμανση”