χρήση αποθεματικού για τη θέρμανση

Η λειτουργία της θέρμανσης στοιχίζει αρκετά σε χρήμα, γκρίνιες, σκοτούρες και βέβαια σε ρύπανση της ατμόσφαιρας
Απάντηση
runner
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Ιαν 20, 2015 11:52 am

χρήση αποθεματικού για τη θέρμανση

Δημοσίευση από runner »

Είμαι 5 χρόνια διαχειρίστρια και τα χρόνια που βάζαμε πετρέλαιο (αυτόνομη με κοινή δεξαμενή), υπήρχαν πάντα προβλήματα με την είσπραξη με αποτέλεσμα πολλές φορές να βάζω χρήματα από την τσέπη μου για να καλυφθούν οι λογαριασμοί. Τώρα μου ζήτησαν να γεμίσω τη δεξαμενή χρησιμοποιώντας μέρος του αποθεματικού όπως και παλιότερα αλλά λόγω του κακού προηγουμενου κσι της αποδεδειγμένης δυσπραγίας όλων, πρότεινα να γίνει προείσπραξη και κατόπιν γέμισμα δεξαμενής. Δυστυχώς δεν συμφωνούν. Η πρόταση μου έχει έρισμα; Τί θα μπορούσα να κάνω;

xsterg
Δημοσιεύσεις: 382
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 11, 2012 8:38 pm

Re: χρήση αποθεματικού για τη θέρμανση

Δημοσίευση από xsterg »

να επιμεινεις στην προταση σου. η πληρωνετε ολοι η θερμανση δεν εχει. ο τζαμπας πεθανε...

mimis50
Δημοσιεύσεις: 305
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 30, 2011 5:03 pm

Re: χρήση αποθεματικού για τη θέρμανση

Δημοσίευση από mimis50 »

runner έγραψε:Είμαι 5 χρόνια διαχειρίστρια και τα χρόνια που βάζαμε πετρέλαιο (αυτόνομη με κοινή δεξαμενή), υπήρχαν πάντα προβλήματα με την είσπραξη με αποτέλεσμα πολλές φορές να βάζω χρήματα από την τσέπη μου για να καλυφθούν οι λογαριασμοί. Τώρα μου ζήτησαν να γεμίσω τη δεξαμενή χρησιμοποιώντας μέρος του αποθεματικού όπως και παλιότερα αλλά λόγω του κακού προηγουμενου κσι της αποδεδειγμένης δυσπραγίας όλων, πρότεινα να γίνει προείσπραξη και κατόπιν γέμισμα δεξαμενής. Δυστυχώς δεν συμφωνούν. Η πρόταση μου έχει έρισμα; Τί θα μπορούσα να κάνω;
runner καλώς ήλθες στο forum.
Αυτό που λες ισχύει μόνο στην κεντρική θέρμανση, όπου ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει τη δαπάνη είναι το εμβαδόν της κάθε ιδιοκτησίας, το οποίο είναι σταθερό. Στην περίπτωσή σας όμως, όπου έχετε αυτόνομη θέρμανση, η δαπάνη που θα αναλογεί στον κάθε συνιδιοκτήτη εξαρτάται και από άλλους μεταβλητούς παράγοντες, όπως η θέση της ιδιοκτησίας, οι ώρες που θα χρησιμοποιήσει τη θέρμανση, κ.λ.π. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατή η προείσπραξη της δαπάνης, γιατί δεν γνωρίζεις τι θα αναλογεί στον καθένα μετά την κατανάλωση. Εξ’ άλλου το αποθεματικό υπάρχει για να αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις. Η δυσκολία είσπραξης δεν δικαιολογεί την απαίτηση προείσπραξης.
Χαιρετώ, Δημήτρης.

Άβαταρ μέλους
gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 1127
Εγγραφή: Τετ Ιαν 23, 2008 12:18 am
Τοποθεσία: Γιώργος @ Πάτρα

Re: χρήση αποθεματικού για τη θέρμανση

Δημοσίευση από gtsoukn »

Καλησπέρα.

Κάθε φορά που καθένας αναφέρεται στο "Αποθεματικό" εγώ μπερδεύομαι :-D
Άλλοι αναφέρονται στο σύνηθες ποσό που διαθέτει η διαχείριση για κάλυψη των αναγκών, άλλοι εννοούν κάποιο επιπλέον ποσό το οποίο είναι δεσμευμένο για άλλους λόγους-ανάγκες.
Στη δεύτερη περίπτωση, το ποσό αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανένα λόγο εκτός αυτού για τον οποίο συγκεντρώθηκε.

Στην πρώτη περίπτωση, είναι αυτό που λέει ο Δημήτρης.
Θα χρησιμοποιήσεις αυτό το κεφάλαιο για την αγορά του πετρελαίου και για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη κι αν δεν πληρώνουν, κάποια στιγμή θα τελειώσει και στο τέλος θα "συγχαίρει" ο ένας τον άλλον γι' αυτό που συνέβη. Φυσικά στην ουσία χαμένος θα είναι ο τυπικός ένοικος που τακτοποιεί τις οφειλές του.
Όπως είναι φυσιολογικό, η μη ύπαρξη κεφαλαίου θα έχει ως επακόλουθο την μη εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ και νερού, και συντηρητή ανελκυστήρα με πιθανή διακοπή τους.

Με απόφαση της Γ.Σ. και μόνο, μπορεί να γίνει η προείσπραξη του πετρελαίου που λες.
Με κάποια λογική, π.χ. προηγούμενες καταναλώσεις, να οριστεί το ποσό της προκαταβολής για κάθε διαμέρισμα.
Αυτό όμως προσθέτει ένα επιπλέον έργο-μπελά για τον διαχειριστή.
Κάθε μήνα, στην έκδοση κοινοχρήστων, ο διαχειριστής πρέπει να αφαιρεί το αναλογούν ποσό από κάθε διαμέρισμα και στο τέλος της περιόδου να κάνει συνολικό απολογισμό και να επιστρέψει τις διαφορές που τυχόν θα προκύψουν.

Και άντε και γίνεται μια τέτοια κίνηση. Ποιος θα σε διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξουν και πάλι προβλήματα;
Αυτός που δεν πληρώνει, πάλι δεν θα πληρώσει την προκαταβολή.
Αυτός που θα πληρώσει θα έχει την απαίτηση να έχει θέρμανση και με το δίκιο του.
Εφόσον λειτουργήσει η θέρμανση, δεν μπορεί να λειτουργήσει επιλεκτικά, δεν μπορείς να την κόψεις από αυτόν που δεν πλήρωσε. Απαγορεύεται.
Εκτός φυσικά αν το αποδεχτεί ο ένοικος που δεν πλήρωσε, αλλά δεν θα το κάνει γιατί στην αυτονομία υπάρχει αυτό το "μαγικό" κουμπάκι στο διαμέρισμα που ο ηθικός ένοικος δεν θα το χρησιμοποιήσει αν δεν μπορεί να πληρώσει.
Άρα καταλήγουμε σε ένα φαύλο κύκλο, δυστυχώς.

Καλώς ή κακώς, η μόνη διέξοδος για τους κακοπληρωτές είναι η δικαστική οδός με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Φιλικά,
Γιώργος.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέρμανση”