Προείσπραξη δαπανών θέρμανσης

Η λειτουργία της θέρμανσης στοιχίζει αρκετά σε χρήμα, γκρίνιες, σκοτούρες και βέβαια σε ρύπανση της ατμόσφαιρας
Απάντηση
delidesp
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Δευ Ιαν 07, 2019 8:05 am

Προείσπραξη δαπανών θέρμανσης

Δημοσίευση από delidesp »

Χαίρετε,
είμαι διαχειρίστρια σε μια πολυκατοικία 44 διαμερισμάτων, με ότι σημαίνει αυτό. Ένα καυτό θέμα είναι η αγορά πετρελαίου. Μερικοί ένοικοι ανθίστανται σθεναρά και επικαλούνται απόφαση Γ Συνέλευσης για την μη λειτουργία της θέρμανσης. Οι υπόλοιποι επικαλούνται τον κανονισμό ( του 1972) στον οποίο αναγράφεται ότι είναι υποχρεωτική η θέρμανση ( μάλιστα από 15.11-15.04 και επί δεκάωρο ωστε να υπάρχει κατ' ελάχιστον θερμοκρασία 18 βαθμών στα διαμερίσματα). Λόγω κρίσης, για μερικά χρόνια ,δεν έγινε αγορά πετρελαίου. Τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται συντηρητική χρήση ( 2.5 ώρες τη μέρα).
Προσπάθησα να κάνω προείσπραξη με χωριστή απόδειξη ( 400€ που είναι ελάχιστο ποσό για να μην τους αφήσω να παγώσουν μια που τελειώνει το περσινό πετρέλαιο) και κηρύχτηκε πόλεμος στην πολυκατοικία.
Σαν μηχανικός/ενεργειακή επιθεωρήτρια γνωρίζω πως οι διάφορες ηλεκτρικές θερμάστρες καταναλώνουν πολύ περισσότερα χρήματα αλλά δεν είναι ο ρόλος μου να τους πληροφορήσω για την ενεργειακή απόδοση των θερμαστρών τους. Τι στο καλό κάνω;
Πόσο "παράνομη" είναι η πρωτοβουλία μου για την προείσπραξη δαπανών θέρμανσης;

Άβαταρ μέλους
gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 1127
Εγγραφή: Τετ Ιαν 23, 2008 12:18 am
Τοποθεσία: Γιώργος @ Πάτρα

Re: Προείσπραξη δαπανών θέρμανσης

Δημοσίευση από gtsoukn »

Καλημέρα.
Καλωσήρθες στην παρέα και χρόνια πολλά.

Θα ξεκινήσω από το τελευταίο.
Η προείσπραξη χρημάτων για οποιαδήποτε χρήση μπορεί να θεωρηθεί παράνομη εφόσον δεν προβλέπεται από τον κανονισμό ή δεν έχει εγκριθεί από τη Γ.Σ.
Στην πολυκατοικία υπάρχει το αποθεματικό αλλά στα χρόνια της κρίσης και με συσσωρευμένα χρέη, σε πολλές περιπτώσεις, έχει κι αυτό εξαφανιστεί. Αυτό όμως, σε καμία περίπτωση, δεν δικαιολογεί την προείσπραξη χρημάτων.

Όσο αφορά τη λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης.
"Εγώ" αγόρασα το διαμέρισμα με θέρμανση και κανένας δεν μπορεί να μου τη στερήσει. Παρόλα αυτά, πρέπει να σεβαστούμε κι αυτούς που, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι, βρέθηκαν από τη μια μέρα στη άλλη χωρίς δουλειά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτοί θα ζουν σε βάρος των υπολοίπων.
Θα μπορούσε για παράδειγμα, κατόπιν συμφωνίας και καθολική αποδοχή, για όποιον δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει χρήση της κεντρικής θέρμανσης, να σφραγιστούν τα σώματα, το διαμέρισμα να θεωρηθεί "κλειστό" (σε θέρμανση χωρίς αυτονομία) και να πληρώνει ό,τι προβλέπεται από τον κανονισμό.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέρμανση”