Στάθμευση σε κοινόχρηστο χώρο (μπροστά από κλειστό parking)

O μόνιμος εφιάλτης των κατοίκων στα αστικά κέντρα
Απάντηση
Lurker
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Δευ Φεβ 17, 2020 10:24 am

Στάθμευση σε κοινόχρηστο χώρο (μπροστά από κλειστό parking)

Δημοσίευση από Lurker »

Καλή σας ημέρα. Τα φώτα σας θα ήθελα.

Έχω ένα θέμα με έναν τύπο στην πολυκατοικία. Παρκάρει το αυτοκίνητό του σε κοινόχρηστο χώρο, έξω από τα 2 κλειστά παρκιγνκ που έχει (επειδή μπορεί και κάνει ότι γουστάρει). Μέχρι τώρα δε με ενοχλούσε (και για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις μας) δεν έλεγα κάτι. Τον τελευταίο χρόνο όμως έχει πάρει ένα πιο μεγάλο αμάξι και πολλές φορές το 1/3 αυτού βγαίνει έξω από τον χώρο που το αφήνει συνήθως, δηλαδή καταλαμβάνει επιπλέον κοινόχρηστο χώρο (από αυτόν που φαίνεται στην φωτό).
Τα πάρκινγκ στο χώρο αυτό είναι 3 (συν ένα που φαίνεται δεξιά αλλά είναι άσχετο με το θέμα). Τα τετραγωνικά περιγράφονται ακριβώς στον κανονισμό-σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας και είναι όσο τα κλειστά τους πάρκινγκ. Σημείωση πως το ένα πάρκιγνκ αριστερα αριστερά το έχει κάνει αποθήκη γι αυτό αφήνει έξω το αυτοκίνητο. Όπως βλέπεται και το 2ο αυτοκίνητο δεν ιδρώνει πολλές φορές να το βάλει μέσα. Το παρατάει εκεί.

Ερωτήσεις λοιπόν:
1) Έχει δικαίωμα να παρκάρει εκεί που είναι τώρα; Αν όχι τι μπορώ να κάνω;
2) Έχει δικαίωμα να κάνει το πάρκινγκ αποθήκη; Αν όχι τι μπορώ επίσης να κάνω (είναι κ ο λόγος που αφήνει το αυτοκίνητο εκεί).

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Αυτός λέει δεν ενοχλεί (του έγινε και σύσταση μέσω αστυνομίας αλλά τίποτα). Το δεν ενοχλεί φυσικά είναι δική του ερμηνεία. Ούτε μανούβρα μπορεί να κάνει κάποιος, ούτε αν βρέχει να κατεβάσει επιβάτες μπορεί και φυσικά αποτελεί (κατά τη δική μου εκτίμηση) κοινόχρηστο χώρο.


Εικόνα

xsterg
Δημοσιεύσεις: 382
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 11, 2012 8:38 pm

Re: Στάθμευση σε κοινόχρηστο χώρο (μπροστά από κλειστό parki

Δημοσίευση από xsterg »

αγαπητε φιλε,
ειναι κοινοχρηστος χωρος και δεν επιτρεπεται να παρκαρει. μπορει να του σταλλει και εξωδικο αλλα ειναι αλλη ιστορια.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέση Στάθμευσης”