ΔΕΗ ΜΕΖΟΝΕΤΑΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ 2 ΔΙΑΜ/ΤΑ

Κάθε πληροφορία και συμβουλή γύρω από τα ηλεκτρολογικά θέματα και τις τηλεπικοινωνίες
Απάντηση
YannisS
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 21, 2012 5:35 pm

ΔΕΗ ΜΕΖΟΝΕΤΑΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ 2 ΔΙΑΜ/ΤΑ

Δημοσίευση από YannisS »

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum και συγχαρητήρια για την ενημέρωση που προσφέρετε.

Έχω το εξής πρόβλημα: Είμαι ενοικιαστής 6ου ορόφου στο Νέο Κόσμο. Κατα την συμφωνία μου την αρχική με τον ιδιοκτήτη, μου είχε αναφέρει κάπως 'ξώφαλτσα' ότι το σπίτι φαίνεται ως ενιαίο (μεζονέτα 6ου+7ου κατάλαβα μετά). Χωρίς εγώ να καταλάβω το τί αυτό σήμαινε μιας και βιαζόμουν να το κλείσω και ότι αυτή που θα διατηρεί τον 7ο όροφο ''παίρνει ρεύμα από αλλού''!

Πρόσφατα αντιλήφθηκα ότι πληρώνω ΔΕΗ με πάγιο που υπολογίζεται με βάση όλα τα τ.μ. της μεζονέτας (161 τω αριθμώ): Δηλαδή το διαμέρισμά μου 86 τ.μ. (6ος) + 38 τ.μ (7ος) + βεράντες κλπ. Με σύνολο φόρου, τέλους και ΤΑΠ σε κάθε λογαριασμό περίπου 70 ευρώ.

Στοιχεία σημαντικά:

Ο ιδιοκτήτης μου είπε, όταν την πήρα τηλέφωνο, ότι παίρνει ρεύμα από την αποθήκη προφανώς για να γλυτώνει το πάγιο.

Το συμφωνητικό ακριβώς επειδή υπάρχει ασάφεια τί ενοικιάζω εγώ και τί τελικά φαίνεται, δεν αναγράφεται τίποτα όσον αφορά τα τετραγωνικά του σπιτιού ή του συγκεκριμένου ορόφου...μόνο την οδό της πολυκατοικίας!

Ερώτησεις: 1) Δε πρέπει να αφαιρώ από το ενοίκιο το καπέλο που πληρώνω στο δημοτικό φόρο, τέλος ακόμη κι αν αυτή δεν το δεχτεί;

2) Το ΤΑΠ δεν πρέπει να το πληρώνει αυτός γιατί αποτελεί φόρο ακίνητης περιουσίας και άρα ιδιοκτητών;

3) Υπάρχει περίπτωση να με 'δουλεύει' και να πληρώνω εγώ την κατανάλωσή του (καθώς μου ήρθε εκκαθαριστικός 190 ευρώ με πάγια μέσα και έναντι -25 ευρώ; Ή μήπως μπορεί και να το βάζει στα κοινόχρηστα και σπάει σε όλους τους ενοικιαστές (είναι ιδιοκτήτης όλης της πολυκατοικίας).

4) Υπάρχει περίπτωση και το φυσικό αέριο να το πληρώνω εγώ σε περίπτωση που υπάρχει μόνο ένας θερμιδομετρητής;

5) Στην ΕΥΔΑΠ ρώτησα και μου είπαν ότι υπάρχουν 7 αριθμοί μετρητών, άρα 7 λογαριασμοί..οπότε συμπεραίνω ότι ο ένας είναι κοινόχρηστος, και οι άλλοι 6 των διαμερισμάτων..μόνο που ο έκτος είμαι εγώ και συνεπώς πληρώνω και του έβδομου, σωστά;

5) Ενημερώστε με για τυχόν νόμιμες ενέργειες που μπορώ να προβώ.

Ευχαριστώ για την βοήθειά σας εκ των προτέρων.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρολογικά & Τηλεπικοινωνίες”