Μετρητής κοινοχρήστων

Κάθε πληροφορία και συμβουλή γύρω από τα ηλεκτρολογικά θέματα και τις τηλεπικοινωνίες
Απάντηση
takiw
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Παρ Αύγ 16, 2013 11:48 am

Μετρητής κοινοχρήστων

Δημοσίευση από takiw »

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά σε όσους εόρταζαν στις 15.
Είμαι ενοικιαστής σε ένα διαμέρισμα 1ου ορόφου στο Χαιδάρι. Το οίκημα είναι 2όροφο με 3 οικογένειες που μένουμε σε αυτό
( ισόγειο, 1ος , 2ος) το θέμα είναι οτι έχουμε ένα μετρητή για τα κοινόχρηστα στο ρολόι του ενοικιαστή του 2ου ορόφου.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες μου να πάνε οι ιδιοκτήτες στη ΔΕΗ να βάλουν ενα χωριστό μετρητή αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και όποτε φεύγει ο απο πάνω σβήνει το γενικό του και μένει το οίκημα χωρίς φώς στις σκάλες και χωρίς κουδούνι.

Αυτό μου δημιουργεί τρομερό πρόβλημα καθώς η μητέρα μου εχει πάθει εγκεφαλικό 4 μήνες τώρα η γιαγιά που μένει μαζί μας είναι σχεδόν κατάκοιτη και εγώ είμαι φαντάρος με αποτέλεσμα 4-5 βράδια να μην είμαι σπίτι .Οπότε εάν γίνει το οτιδήποτε δεν έχουν τη δυνατότητα να κατεβούν τις σκάλες γιατί δεν έχουνε φως.

με την αστυνομία που μίλησα μου είπαν να απευθηνθώ στη ΔΕΗ γιατί δεν είναι αρμόδιοι και ότι εαν γίνει κατι, κάποιο ατύχημα τότε μόνο μπορούν να κοιτάξουν για νομικές συνέπειες κλπ.

με τον ενοικιαστή απο πάνω δεν βγάζω άκρη ουτε και με τους ιδιοκτήτες οι οποίοι προφανώς δεν θέλουν να βάλουν ξεχωριστό μετρητή για να μήν πληρώσουν.

η μόνη λύση που έχω πλέον είναι να πάω στη δεή. ο μετρητής που έχει ο απο πάνω στο ρολόι του δεν είναι της δεή είχανε φέρει εναν τυχαίο ηλεκτρολόγο και τον είχε βάλει και δεν ξέρω καν αν είναι νομιμος η όχι.

εάν καταφύγω στη ΔΕΗ μπορεί να επιβάλει την τοποθέτηση νέου μετρητή κοινοχρήστων?
θα επιβάλει πρόστιμα για το μετρητή που έχουν βάλει μόνοι τους στο ρολόι και υπάρχει περίπτωση εγω σαν ενοικιαστής να μου ζητήσει η ΔΕΗ να πληρώσω τίποτα πάγια για όσο καιρό μένω μέσα στο σπίτι ? Γιατί όπως καταλαβαίνεται εγω πληρώνω το μερίδιο μου αλλά πάγιο στη ΔΕΗ δεν καταβάλλεται γιατι ο μετρητής δεν είναι ξεχωριστός. Το ρεύμα είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη ακόμα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρολογικά & Τηλεπικοινωνίες”