Ένα Αστικό «Δάσος κεραιών» η θέα από τις ταράτσες

Κάθε πληροφορία και συμβουλή γύρω από τα ηλεκτρολογικά θέματα και τις τηλεπικοινωνίες
Απάντηση
signal networks
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 08, 2014 11:09 pm

Ένα Αστικό «Δάσος κεραιών» η θέα από τις ταράτσες

Δημοσίευση από signal networks »

Ονομάζομαι Νίκος Ίσαρης, 34 ετών και είμαι Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ. Με αυτή μου την ιδιότητα γράφω σήμερα στο Forum θέλοντας να θίξω ένα ζήτημα που θεωρώ ότι μπορεί να ενδιαφέρει μεγάλο μέρος των μελών του Forum.
Αναφέρομαι λοιπόν, σε ένα κοινό πρόβλημα των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, το αντιαισθητικό και επικίνδυνο “δάσος” των πολλών ατομικών κεραιών που βρίσκονται στυλωμένες στις ταράτσες των παλαιών πολυκατοικιών. Μια βόλτα στο Λυκαβηττό, Θησείο ή στην Ακρόπολη φανερώνει την έκταση του προβλήματος, που βρίσκεται πάνω από το κεφάλι μας αλλά τείνουμε να αγνοούμε.
Ως νέος μηχανικός με ιδιαίτερη ευαισθησία στην αισθητική αναβάθμιση των σύγχρονων πόλεων, ασχολούμαι με αυτό το ζήτημα της αποξήλωσης του “δάσους” των πολλών ατομικών κεραιών και εγκατάστασης μια σύγχρονής κεντρικής εδώ και αρκετά χρόνια, προσπαθώντας να ενημερώσω και να ευαισθητοποιήσω πολίτες και δημοτικές αρχές για ένα πρόβλημα, όχι μόνο αισθητικό αλλά και ασφαλείας.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σε πολυκατοικίες που έχει συμβεί πτώση κεραίας ή μέρος αυτής σε ρετιρέ καθώς και πρόκληση ζημίας σε ηλιακούς θερμοσίφωνες.
Μιας και από την πλευρά της πολιτείας δεν έχει γίνει κάποια συγκεκριμένη κίνηση αντιμετώπισης με νομοθετικό πλαίσιο, εκτός από το πρόγραμμα “ΠΡΟΣΟΨΗ” του Δήμου Αθηναίων που προσπάθησε να βελτιώσει το πρόβλημα αλλά ήταν ένα βήμα προς τα εκεί, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή και να βεβαιώσω τους διαχειριστές ότι υπάρχουν διαθέσιμες τεχνικές λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα και οικονομικά από τις πολυκατοικίες και να πάρουν την ομορφιά της πόλης τους στα χέρια τους, και να αξιοποιήσουν τους κοινόχρηστους χώρους των ταρατσών.
Αποξηλώνοντας τις παλαιές κεραίες και τοποθετώντας μια νέα κεντρική με χρήση κατανεμητών και κεντρικού ενισχυτή στην ταράτσα έχουν τα έξης πλεονεκτήματα:

1. Αύξηση της αξίας των ακινήτων και απαλλαγή από την αστική ευθύνη της πολυκατοικίας από την πτώση κεραιών.
2. Μείωση φθορών και εξόδων συντήρησης της ταράτσας
3. Μείωση φθορών στα κάγκελα και στη μόνωση
4. Σύγχρονη, κεντρική εγκατάσταση με πλήρως ανεξάρτητες καλωδιώσεις για κάθε ένοικο ξεχωριστά
5. Απεριόριστες δυνατότητες επαύξησης παροχών σήματος
6. Εξοικονόμηση και δημιουργία ενός ωφέλιμου κοινόχρηστου χώρου
7. Αναβάθμιση της τηλεοπτικής εικόνας

Alex1
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 17, 2014 9:56 am

Re: Ένα Αστικό «Δάσος κεραιών» η θέα από τις ταράτσες

Δημοσίευση από Alex1 »

Ένα μεγάλο μπράβο.Διάβασα με μεγάλη προσοχή τα όσα γράψετε και έχετε απόλυτο δίκαιο. Περιγράφετε την κατάσταση ως έχει και δυστυχώς η πραγρατικότητα είναι αποκαρδιοτική. Η εικόνα που αντικρίζει κανείς ανεβαίνοντας στις ταράτσες είναι απογοητευτική. Εγώ πριν 3 χρόνια αναγκάστηκα να βάλω δική μου κεραία και πλήρωσα 90 Ευρω. Φαντάζομαι μια κοινή εγκατάσταση θα ήταν πιο οικονομική. Σαφώς και υπάρχουν λύσεις άλλα χωρίς νομοθετική παρέμβαση η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια. Χαιρετίζω την προσπάθεια σας

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρολογικά & Τηλεπικοινωνίες”