Διπλοκατοίκηση σε Μεζόντα με κοινό ρολόι ΔΕΗ

Κάθε πληροφορία και συμβουλή γύρω από τα ηλεκτρολογικά θέματα και τις τηλεπικοινωνίες
Απάντηση
Victor
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 18, 2015 9:19 pm

Διπλοκατοίκηση σε Μεζόντα με κοινό ρολόι ΔΕΗ

Δημοσίευση από Victor »

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αλλά και ιδέα του site σας.

Ενοικιάζω τα 2 εκ των 3 επιπέδων μιας μεζονέτας (1ο & 2ο) η οποία όπως έχω δηλώσει και στην επικεφαλίδα του θέματος έχει 1 μοναδικό και συνεπώς κοινόχρηστο ρολόι ΔΕΗ αλλά και ΕΥΔΑΠ. Επίσης για τα πρακτικά, υπάρχει μετρητής εγκατεστημένος ο οποίος δεν είναι προσβάσιμος σε μένα οποιαδήποτε ώρα και στιγμή καθώς εντοπίζεται στο ισόγειο της μεζονέτας.
Στη συμφωνία που έγινε με τον ιδιοκτήτη(ηλεκτρολόγος στο επαγγελμα) θα ήμουν υπόχρεος για την πληρωμή του 1/2 παγίων-τελών-ερτ.. και φυσικά για την κατανάλωση ρεύματος. Σε αυτό το σημείο να δηλώσω πως σε πρώτη φάση το ισόγειο της μεζονέτας δεν κατοικούνταν και δεν επρόκειτω να κατοικηθεί βάση προφορικής συμφωνίας. Επειδή όμως ο γραπτός λόγος είναι αυτός που μετράει και μένει, η προφορική συμφωνία δε τηρήθηκε στο μέλλον, όπου εγκαταστάθηκε στο ισόγειο ο αδερφός της μνηστής του σπιτονοικύρη...και εδώ ξεκινούν όλα!
Κατ'αρχήν, από το 1/2 των παγίων-τελών-ερτ.. που ήμουν υπόχρεος, βρέθηκα με εφαρμογή αναλογίας να είμαι στα 2/3 εγώ και 1/3 το ισόγειο. Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια, ήταν στην κατανάλωση. Από ένα μέσο λογαριασμό των 280 € ξαφνικά εκτινάχθηκα στα 400-420 €. Οταν τα βάλαμε κάτω να μετρήσουμε καταναλώσεις εκεί ήταν που έπεσε κεραμύδα. Ο σπιτονοκοκύρης μου που ανέλαβε τα ηνία της υπόθεσης, ισχυριζόταν πως σε διάστημα 3 μηνών και 2 εβδομάδων κατανάλωσε μόνο 150 kwh, και όλες αυτές με κουζίνα, ψυγειοκαταψύκτη, φωτισμό, ηλεκτρικό μπόιλερ και κυρίως θέρμανση με 2 θερμοπομπούς.
Αυτό έγινε σε 2 λογαριασμούς παρακαλώ χωρίς να έχει αλλάξει η κατάσταση όπου μέσα στο διάστημα αυτό ετοιμαζόμαστε για μετακόμιση.

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι εξής:
1. Είναι παράνομη η παροχή ρεύματος με κοινόχρηστο ρολόι ΔΕΗ σε 2 διαφορετικά νοικοκυριά που χωρίζονται με μια γυψοσανίδα στην εσωτερική σκάλα; (αναφέρω επίσης πως στο λογαριασμό της ΔΕΗ που είναι στο όνομά μου, έχω την εντύπωση πως δηλώνονται όλα τα τετραγωνικά.)
2. Είναι παράνομο το ένα ρολόι ΕΥΔΑΠ για 2 νοικοκυριά;
3. Αν και εφόσον υπάρχει παρανομία, που αναφέρομαι και τι κυρώσεις υπάρχουν;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρολογικά & Τηλεπικοινωνίες”