Διακοπή κοινόχρηστου ρεύματος από τους ενοίκους

Κάθε πληροφορία και συμβουλή γύρω από τα ηλεκτρολογικά θέματα και τις τηλεπικοινωνίες
Απάντηση
happiness
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 22, 2015 9:23 pm

Διακοπή κοινόχρηστου ρεύματος από τους ενοίκους

Δημοσίευση από happiness »

Γεια σας.
Είμαστε ενοικιαστές σε μία μικρή πολυκατοικιά, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου σε ένα άτομο (ιδιοκτήτρια) και στην οποία μένουν εκτός από εμάς, η ιδιοκτήτρια και άλλοι ενοικιαστές. Αντιμετωπίζουμε το εξής πρόβλημα:
Το δικό μας διαμέρισμα είναι το ισόγειο και το μεγαλύτερο απ όλα. Έχει δική του είσοδο στο επίπεδο του εδάφους. Τα υπόλοιπα διαμερίσματα έχουν άλλη είσοδο και είναι στους ορόφους. Όταν ενοικιάσαμε το σπίτι, η παροχή του κοινόχρηστου ρεύματος, η οποία είναι στο όνομα της ιδιοκτήτριας και όχι ως "κοινόχρηστο", ήταν κομμένη. Στην αρχή του χειμώνα θελήσαμε να χρησιμοποιήσουμε το καλοριφέρ (αυτόνομη θέρμανση) και μιας και ο καυστήρας λειτουργεί με το κοινόχρηστο, η ιδιοκτήτρια το σύνδεσε πάλι. Το θέμα τώρα είναι το εξής: πετρέλαιο βάλαμε μόνο εμείς και μόνο εμείς λειτουργούμε το καλοριφέρ. Στους ορόφους η ιδιοκτήτρια έχει βγάλει τις λάμπες στους διαδρόμους, με την σύμφωνη γνώμη λέει των υπόλοιπων ενοίκων. Τώρα έχει έρθει λογαριασμός της κοινόχρηστη ΔΕΗ και μας είπε ότι πρέπει να τον πληρώσουμε όλον εμείς γιατί μόνο εμείς λέει χρησιμοποιούμε το κοινόχρηστο. Της είπαμε ότι κάτι τέτοιο δεν το δεχόμαστε, το κοινόχρηστο είναι κοινόχρηστο και όλοι οι ένοικοι είναι υποχρεωμένοι να το πληρώνουν άσχετα εάν δεν χρησιμοποιούν τις κοινόχρηστες εγκαταταστάσεις. Αυτή ανταπάντησε ότι αν είναι έτσι, θα μαζέψει υπεύθυνες δηλώσεις από τους υπόλοιπους, οι οποίοι όπως πάλι μας λέει η ίδια, δεν θέλουν να πληρώνουν κοινόχρηστα, και θα πάει στην ΔΕΗ να διακόψει την σύνδεση (η οποία υπευθυμίζω ότι είναι στο όνομά της).
Το ερώτημά μου είναι: είναι δυνατόν να κοπεί το κοινόχρηστο χωρίς την σύμφωνη γνώμη ΟΛΩΝ των ενοίκων; Εάν κοπεί η σύνδεση εμείς δεν θα έχουμε πλέον θέρμανση και να σημειώσω ότι έχουμε και μωρό στο σπίτι και είναι και πολύ μεγάλο για να θερμανθεί με άλλον τρόπο. Τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε για να μην συμβεί αυτό;

xsterg
Δημοσιεύσεις: 382
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 11, 2012 8:38 pm

Re: Διακοπή κοινόχρηστου ρεύματος από τους ενοίκους

Δημοσίευση από xsterg »

λεει βλακειες. πειτε της οτι θα πατε δικαστικως.

happiness
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 22, 2015 9:23 pm

Re: Διακοπή κοινόχρηστου ρεύματος από τους ενοίκους

Δημοσίευση από happiness »

Δυστυχώς δεν λέει απ' ότι φαίνεται :( Μίλησα σήμερα με δικηγόρο ο οποίος μου είπε ότι 1ον εφόσον είναι η μοναδική ιδιοκτήτρια όλου του κτίσματος, ουσιαστικά συνέλευση δεν υφίσταται γιατί στην συνέλευση παίρνουν μέρος μόνο οι ιδιοκτήτες. Άρα, αποφασίζει και διατάζει :( και 2ον ότι επειδή πιθανότατα δεν θα υπάρχει κανονισμός ούτε οροφοκτησία, δεν θα υπάρχει και ρύθμιση σχετικά με τον πως πληρώνονται τα κοινόχρηστα και ότι άμα πάω στο δικαστήριο το δικαστήριο θα πει ότι από την στιγμή που οι άλλοι δεν χρησιμοποιούν το ρεύμα αυτό τότε θα πρέπει να το πληρώσω όλο εγώ.
Στο καπάκι η ΔΕΗ με πληροφόρησε ότι η κοινόχρηστη σύνδεση μπορεί να διακοπεί απλά και μόνο όταν το πει ο διαχειριστής, χωρίς ΚΑΝ να ρωτήσει την συνέλευση, και ότι αυτοί το μόνο που ζητάνε ως δικαιολογητικό είναι το πρακτικό που ορίζεται ως διαχειριστής. Δηλαδή ο κάθε διαχειριστής μπορεί να αποφασίσει εάν θέλει να κόψει κάποιο κοινόχρηστο ρεύμα χωρίς να ρωτήσει κανέναν και οι υπόλοιποι εάν θέλουν να βρουν το δίκιο τους πρέπει να το πάνε δικαστικά και η ΔΕΗ νίπτει τας χείρας της.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το να ενοικιάζεται ένα σπίτι στην Ελλάδα είναι "καρκίνος" είτε για τον ενοικιαστή είτε για τον ιδιοκτήτη. Τα ρυθμιστικά πλαίσια που διέπουν το θέμα "ενοικίαση σπιτιού" είναι για τα πανηγύρια.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρολογικά & Τηλεπικοινωνίες”